Vores overvejelser i forhold til bæredygtighed

Alpaca-1.w1240.h748.backdrop

Klima og miljø overvejelser

I Det Halve Kongerige gør vi os løbende overvejelser i forhold til hvilke produkter vi forhandler, set ud fra et bæredygtigt og klimavenligt perspektiv.

Generelt set er vi ikke fanatiske eller "hellige" ift. en bestemt mærkning, som ex. GOTS, men vi har en klar holdning til at vi kun samarbejder med leverandører, hvor vi er enige i deres syn på bæredygtighed og klimaaftryk.

Det betyder, at du ved os både kan købe produkter, der bærer den økologiske GOTS certificering og produkter som ikke bærer nogen certificering. Ved sidstnævnte har vi altid har været i dialog med leverandør eller producent, og kan stå inde for produktion og miljøaftryk.    

Tøjproduktion

Tøjproduktion og transport af tøj er energikrævende og er en af de aktiviteter der belaster vores klima og miljø mest.

En klimabelastning er selve produktionen og transporten til forbrugeren, men selve forbruget af tøjet udgør hele 44% af et stykke tøjs miljøpåvirkning ved brug, vask og tørring. 

 

Traditionelt set har modebranchen produceret 2-4 kollektioner om året, nu laves der op mod 24 kollektioner om året og der er konstant udsalg på tøj. Tøjet har fået en ringere kvalitet og bruges i kortere tid, hvorefter det kasseres.

I Kongeriget ser vi ligeledes på produktionsforholdene og hvor der produceres.

Mange af vores varer er produceret i Europa, men vi støtter også projekter i andre verdensdele som ex. Marianne Gorridsen projekt i Peru. Fra Gorridsen Design forhandler de populære baby alpaca bluser, der produceres af enlige kvinder på en lille familiedrevet virksomhed, hvor kvinderne ved at strikke bluser til kvinder i Danmark, kan forsørge deres børn.

I Syd Afrika støtter vi Cape Mohairs produktion af strømper, hvor der under kontrollerede forhold gives arbejde til mere end 60 lokale, se deres film om produktionen herunder.

Tøjforbrug

Danskerne er i følge Forbrugerrådet TÆNK en af de befolkningsgrupper, der køber og forbruger mest tøj. Se evt. denne artikel her.

Derfor kan du som forbruger være med til at reducere klimapåvirkningen ved at kun at anskaffe dig det tøj som du skal bruge og købe kvalitetsprodukter, der holder i længere tid.

Flere af vores gode leverandører producerer kun den mængde tøj, som vi bestiller, dermed undgås overproduktion og store lagre, der kasseres.

Ved Det Halve Kongerige har vi så lav en lagerbeholdning som muligt, ofte med et styk på lager, hvilket giver mulighed for, at kunden kan prøve forskellige modeller og farver.
Nogle gange har vi derfor ikke lige har det du ønsker hjemme i din størrelse eller farve – men her kommer vores unikke kendetegn ind, for så kan du få produceret dit unikke stykke tøj, som er lavet kun til dig, ofte med omkring 4 ugers levering – det er bæredygtig tøjproduktion i Kongerigets verden.

Materialer

Når vi tænker på bæredygtighed tænker vi også på hvilke materialer tøjet er fremstillet af.

Vi holder meget af uld, specielt merino, kashmir og mohair, fordi uld er dejligt at bære på kroppen, har mange gode egenskaber herunder en selvrensende effekt og derfor ikke skal vaskes så ofte, men blot luftes.Bagsiden af uld er dog den miljøbelastning, der er fra får eller geders metan udledning (de er drøvtyggere) og selve produktionsvejen af garn med rensning, indfarvning og spinding.

Det vil dog altid i sidste ende være din vurdering som forbruger, hvad du finder det rigtige ift. de overbevisninger, som der er rigtige for dig i klimadebatten.

Nu kender du vores holdning, hvis du vil læse mere om de forskellige materialer og leverandører kan du læse mere her.