Coffee Beanies

I Det Halve Kongerige elsker vi socialøkonomiske projekter, der støtter fattige familier til at komme ud af fattigdom. Coffee Beanies er en vej ud af fattigdom for en hårdtarbejdende burundisk familie. Når en afrikansk strikker laver en hue om ugen, fordobler hun nemlig hele familiens indtægt.
Læs mere Læs mindre

14 varer

pr. side

En håndstrikket Sky beanie er hjælp til selv-hjælp

For at en style kan optages i Coffee Beanies sortimentet skal den opfylde helt bestemte krav:

  • - der skal være “arbejdstimer” i produktet, hvilket giver kvinden et anerkendt arbejde.
  • - ny læring, så kvinden kan blive dygtigere og selv starte på at sælge ting til hjemmemarkedet.
  • - opskriften skal være rimelig nem, så flere kan invitere flere nye kvinder om bord til et arbejde.
  • - produktet må ikke forstyrre balancen på hjemmefronten unødigt, kvinden skal kunne fortsætte med at passe sine børn og lave markarbejde om formiddagen.

Slowfashion og menneskesyn

Coffee Beanies er en slowfashion virksomhed, der arbejder med recycled og naturlige materialer og skaber designs der holder i mange år.

Coffee Beanies tror på det bedste i mennesket.
De vil til enhver tid anstrenge sig til det yderste for at tale til det værdige i ethvert menneske. 

Virksomheden taler den enkeltes potentiale frem, og tror på hende, når hun selv tvivler.

Coffee Beanies tilbyder strikkerne ”work as the solution”. Strikkeren får pinde, træning og højkvalitetsuld som vestlige kunder er parat til at købe. Strikkeren skal ikke have penge op af lommen – til gengæld køber Coffee Beanies alt, hvad hun strikker så snart hendes produkter møder en salgbar kvalitet. Virksomheden sætter ikke loft for minimum eller maximum. Og Coffee Beanies fornemmer stærkt, at strikkerne er vilde med den frihed til selvbestemmelse. Det opleves, at der er stor forskel på, hvor meget de individuelle strikkere producerer og i hvilke perioder, de vælger at give den gas.

Coffee Beanies forpligter sig til at aflønne til levelønninger og ikke kun til minimumslønninger.
Coffee Beanies søger at være det supplement, som kaffebønderne i Burundi sukker efter. Nogle strikkere vælger at gå på fuld tid mens andre vælger at strikke i de huller de har ind imellem markarbejdet og børnepasning af verdens største børneflokke. Virksomheden giver dem fuldstændig frihed til selv at vælge mellem at strikke hjemme eller sammen med andre strikkere.
Løbende tilbydes strikkerne nye kompetencer. Således har de nu lært at hækle og farve garn. På sigt kunne det være en drøm, at de selv kunne begynde at producere uld og lave anden produktion lokalt.

Spørgsmål og svar

Skulle du sidde tilbage med spørgsmål, så er du velkommen til at kontakte os. Vi har ingen fysisk butik, men vil gøre alt hvad vi kan for at hjælpe dig igennem dit køb.

Du kan skrive til os på [email protected]