Hirsch

Hirsch blev grundlagt i 1928 af kroejer og salgsrepræsentant Franz Kloppenborg senior i Laer ved Münster. De første maskiner var i festsalen, som dengang var lidt brugt.

Hirsch lavede hovedsageligt solide arbejdsstrømper før i tiden. I firserne af forrige århundrede startede Hirsch en naturlig tekstilkollektion, som er vokset støt siden da, og er blevet mere og mere populær.

Se udvalget af økologiske strømper fra Hirsch i kategorien herunder.

Læs mere Læs mindre

6 varer

pr. side

Hirsch

Hirsch oplevede og var med til at forme begyndelsen og udviklingen af ​​den naturlige tekstilscene som stiftende medlem af både Arbeitskreis Naturtextil e.V. (AKN) og International Association of the Natural Textile Industry (IVN).

Hirsch arbejder med mekaniske (Bentley) og moderne fuldelektroniske (Lonati) strømpemaskiner. Ikke desto mindre udføres mange arbejdstrin stadig i hånden. Produktionsaffaldet og emballagematerialet til garn genbruges fuldstændigt af partnervirksomheder i det nærliggende Emsdetten.

Alle strømper er forvaskede, så de er ekstra rene og luftige bløde. Dette reducerer også krympningsprocessen i de efterfølgende vaske. Der er særlig opmærksomhed på at bruge så lidt vand som muligt. Der bruges heller ingen rengøringsmidler, kun rent vand.

Bæredygtighed er en del af hirsch´s virksomhedskoncept

Derfor foretrækker Hirsch at hente deres råvarer fra økologisk produktion og arbejder altid med materialer af høj kvalitet. Har du spørgsmål, hjælper vi naturligvis gerne!

Ren ny uld fra kontrolleret økologisk dyrehold

Ny uld er den eneste fiber, som naturen har skabt udelukkende til tøjformål. Det er en proteinfiber, ligesom vores hår, og særligt venlig mod huden. Uld kan absorbere meget fugt uden at føles våd (op til 1/3 af tørvægten!).

Der er fine skæl på overfladen af ​​fibrene, der danner filtlignende, voluminøse strukturer med nabofibre. Dette resulterer i luftfyldte hulrum, der isolerer meget godt og kan buffere fugt. Når uld kommer i kontakt med sved, udvikles der et surt miljø. Dette hæmmer udviklingen af ​​bakterier og svampe. På den anden side opstrammer og opstrammer dette sure miljø huden, så du er mindre tilbøjelig til at få vabler af at løbe.

Derfor bør uldstrømper kun bruges én dag ad gangen og luftes i to dage. Du skal først vaske efter flere uger. Da de fleste vaskemidler er basiske og neutraliserer den netop beskrevne effekt, bør du vaske med specielle uldvaskemidler eller shampoo, gerne i hånden.

Hirsch’s kæmmede nye uld kommer fra kontrolleret økologisk dyrehold i Patagonien. I modsætning til i Australien og New Zealand er der et klima, der passer til fårene. Dette område er ikke frostfrit, hvilket er ufordelagtigt for mange parasitter. Grusomme behandlinger som mulesing er derfor unødvendige fra starten. De, der holder får økologisk, har en særlig holdning til deres dyr og deres arbejde. Økologiske landmænd er afhængige af artsegnede og sunde dyrkningsmetoder i stedet for maksimalt udbytte. Øget arbejdsbyrde accepteres til fordel for dyrene og bedre uldkvaliteter. Der anvendes kun økologisk foder, kunstige tilsætningsstoffer er ikke tilladt. Det er naturligvis heller ikke forebyggende pesticidbehandlinger.