bomuld tørklæder

I denne kategori finder du tørklæder der har et højt indhold af bomuld. De fleste tørklæder i denne kategori indeholder endvidere andre fibre end bomuld, såsom uld, silke eller modal. 

Du kan se hvilke og indholdet under beskrivelsen af det enkelte tørklæde. 

 

Bomuld.

Naturproduktet bomuld beror på frøhåret fra bomuldsplanten der hører til gruppen vækstfibre og som anvendes i mere 40 procent af den totale verdensproduktion af tekstilfibre.

Tøj af bomuld er kom-fortabelt, slidstærkt, nemt at vaske og har en stor absorberingsevne. Bomuldens kvalitet afhænger af bomuldens renhed, fiberlængden og indfarvningen.

Fiberlængden afgør bomuldens kvalitet. Lange bom-uldsfibre giver stærkere garner end korte fibre. Finheden øges samtidig med længden og dette indebæ-rer at man kan spinde stærkere og finere garner af langfibret bomuld.

Bomuld kan forædles med krympe- og imprægneringsprocesser. Bomuldsfibre har en god slidstyrke, er velegnet til spinding og farvning, gode sugeevne,  og modstår mange ganges intens vask.

Hvid bomuld kan kogevaskes. Farvet bomuld skal vaskes i henhold til vaskeanvisningen, hvor det er indfarvningens kvalitet, der bestemmer vaske-temperatur.

En metervarer produceres af mange forskellige materialer og bomulden er ingen undtagelse. Den findes i mange forskellige varianter og kvaliteten afgøres ofte kravet, geografi, og af dyrkningsmetode.

Kvaliteten bestemmes normalt af længden af fibrene. Jo længere fibren er, desto bedre, blødere og behageligere bliver den færdige vare.


{{amount}}