modal og hør tørklæder

I denne kategori finder du tørklæder med størst indhold af modal, hør eller andre fibre som uld eller bomuld. 

Du ser indholdet under beskrivelsen af det enkelte tørklæde. 

 

Modal er en betegnelse for modificeret viskose, der strækkes inden færdiggørelsen - hærdningen.
Denne kvalitet anvendes til yderbeklædning, undertøj eller sengelinned; oftest sammen med bomuld.
Polynosic Modalfibre har en anden indre opbygning end viskosen, idet cellulosemolekylerne er længere, og ligger tættere sammen, er mere parallelle i strukturen.

Det opnås ved brug af et særligt, mindre nedbrydende spindebad, i kombination med strækning. Resultatet er en garn der er tættere på bomuldens egenskaber.

Modalfibre har, i forhold til viscose, en bedre træk- og brudstyrke, både i tør og våd tilstand, og afviger ikke væsentligt ved påvirkninger.

Modal er velegnede til lettere færdigvarer, idet man ved en blanding af modal og bomuld kan mercerisere (forkrympe) og krølægthedsbehandle varen effektivt.

 

Hør er fibre fra hørplantens stængel.

Udvindingen af hør er meget omstændig, og derfor er hørvarer tra-ditionelt ret dyre.

I forbindelse med beklædning bruges hør mest i blandinger med andre fibre, bl.a. fordi den besidder evnen til at optage fugt. Hør kaldes også "linen" eller "flax" og dyrkes både for frøenes an-vendelse til olie, og for stængelens anvendelse til spindehør, der mest anvendes i blandinger med andre fibre.

Hør har en høj sugeevne, en stor trækstyrke, og kan med fordel anvendes til håndklæder og viske-stykker. Hør er stivere, og mere glansfuld og glat end bomuld. Hør er fra naturens hånd smudsafvisende. Hør har den særegne egenskab at det ved tørretumbling bliver blødt, og stift og glansfuld ved koldrulning.

   

 


{{amount}}