KAZURI

KAZURi - ørehænger - golden yellow

Udsolgt
140,00  DKK
  • 1-2 dages levering
  • Fri fragt ved køb over 499,-
  • Naturlige materialer

KAZURi ørehænger med keramik perle (ca. 1,3 cm i diameter) i farven golden yellow

 

Hver enkelt perle er håndlavet og alle perler er håndmalet

Leret kommer hovedsageligt fra Mount Kenya. Mange års erfaring med glasurer, brænding og design gør hvert enkelt smykke særdeles smukt og unikt.

Grundlæggeren af Kazuri, Lady Susan Wood (1918-2005) er født i en lille landsby i Afrika. Hendes forældre var fra England, men bosat i Kenya. Susan Wood tog til England og fik sin grunduddannelse og i 1947 kom hun sammen med sin mand Michael Wood, tilbage til Kenya. De var begge to kreative og visionære personer og Michael Wood er grundlæggeren af organisationen AMEREF, Øst Afrikas Flyvende Doktor Service.

Keramikværksted på Karen Blixens kaffefarm

I 1975 startede Lady Susan Wood sammen med to kvinder fra lokalområdet et lille keramikværksted bagerst i sin have. Værkstedet ligger det samme sted i dag, ved foden af Ngong Hills, på Karen Blixens nedlagte kaffefarm, meget nær Karen Blixens hus, udenfor hovedstaden Nairobi.

Kazuri har gennem årene været under stor udvikling og har i dag ca. 300 kvinder ansat. Kazuri startede som en arbejdsplads for enlige mødre og forsørgere og også i dag er mange enlige mødre ansat. Ved at arbejde i Kazuri er det muligt at forsørge sig selv og deres børn.

Smykker til hele verden

Smykker fra Kazuri bliver solgt over hele verden og Kazuri Scandinavia er eneforhandler i Norden af designs specielt udvalgt til det skandinaviske marked.

Kazuri smykkerne er Fair Trade

Kazuri er en god arbejdsplads med gode arbejdsforhold som indfrier alle miljø- og kvalitetskrav.
I 2001 købte ægteparret, Mark (1946-2008) og Regina Newman Kazuri og ændrede det til, Kazuri 2000 Ltd.

Regina Newman er direktør for Kazuri Ltd 2000.
Kazuri arbejder i dag med de samme visioner, som var grundlæggeren Lady Susan Wood hovedformål, at arbejde i Kazuri var primært for kvinder.

Kazuri er medlem af WFTO
(World Fair Trade Organization)

Specifikationer
VarenummerØH golden yellow
ProducentKAZURI