Persondata- og cookiepolitik

Persondatapolitik (privatlivspolitik)

 

Bliv klogere på, hvilke personoplysninger Det Halve Kongerige indsamler, til hvilke formål og hvordan vi beskytter oplysningerne.

 

Ansvarlig for din data

Den dataansvarlige for behandlingen af dine personoplysninger er:

Det Halve Kongerige ApS
CVR-nr. 26684420
Ferritslevvej 101
5540 Ullerslev
Telefon: +45 2341 6990 (hverdage 10:00 - 14:00)
E-mail.: rie@dethalvekongerige.dk

 

Kontakt

Har du spørgsmål vedrørende vores behandling af dine personoplysninger kan du altid kontakte os på telefon +45 2341 6990 eller rie@dethalvekongerige.dk

Nedenfor kan du se, hvilke personoplysninger Det Halve Kongerige indsamler, til hvilke formål og hvordan vi beskytter oplysningerne. Derudover kan du læse om de rettigheder, du har, når Det Halve Kongerige behandler dine personoplysninger.

 

Hvad er personoplysninger?

Personoplysninger er alle slags oplysninger om en fysisk person, der direkte eller indirekte kan identificeres. Det er f.eks. oplysninger om navn, stilling, telefonnummer, adresse, email adresse, CPR-nummer, lønforhold, uddannelse mv.

 

Hvilke oplysninger og formål

Det Halve Kongerige indsamler kun personoplysninger til specifikke og saglige formål. Hvilke typer personoplysninger, Det Halve Kongerige behandler, afhænger af det enkelte formål og vil aldrig være oplysninger som CPR-nummer, løn eller stillingsbetegnelser. Nedenfor kan du læse mere om, hvilke personoplysninger Det Halve Kongerige behandler til hvilke formål. De forskellige relationer er beskrevet nedenfor. Vær opmærksom på, at du kan have flere relationer til Det Halve Kongerige på samme tid.

 

Sådan behandler Det Halve Kongerige dine oplysninger

Når du besøger dethalvekongerige.dk

Når du besøger Det Halve Kongerige´s hjemmeside, indsamler vi oplysninger om dig i form af ”cookies”, som opsamler information om din adfærd på vores hjemmeside. Der gøres blandt andet brug af forskellige sociale medie-plugins, som gør det lettere for dig at dele indhold fra Det Halve Kongerige’s hjemmeside på Facebook, Instagram m.v. For denne slags behandlinger er Det Halve Kongerige fælles dataansvarlig med leverandøren af den/de pågældende tredjepartscookies. Du kan læse mere herom samt finde et link til de pågældende tredjeparters egne privatlivspolitikker i cookieoversigten, som der også linkes til i Det Halve Kongerige’s cookiepolitik. (se nedenfor)

Vi behandler dine personoplysninger i forbindelse med din brug af vores hjemmeside, som beskrevet ovenfor og som yderligere beskrevet i Cookiepolitikken. Disse oplysninger behandler vi på grundlag af dit samtykke, jf. art. 6 (1) (a), samt artikel 6 (1) (f), hvor Det Halve Kongerige behandler disse oplysninger med henblik på at kunne tilbyde dig en interessant hjemmeside, som fungerer optimalt.

Du kan læse mere om brugen af cookies i Det Halve Kongerige’s cookiepolitik nedenfor, hvor du også kan læse om tilbagekaldese eller ændring af dit samtykke. Du kan altid fravælge fravælge cookies i cookieoversigten, ligesom du kan blokere cookies i din browser.

Oplysninger i relation til indsamling af permanente cookies slettes efter endt periode, eller når du trækker dit samtykke til afgivne cookies tilbage. Session-cookies slettes i det øjeblik du forlader siden.

I forbindelse med køb af varer på Det Halve Kongerige´s webshop

Når du opretter en ordre på webshoppen, oprettes du automatisk i vores kundekartotek. Er du i kontakt med Det Halve Kongerige på mail, eller har du på anden måde en forbindelse til Det Halve Kongerige, vil vi behandle dine oplysninger.

Oplysningerne er almindelige personoplysninger (kontaktoplysninger), såsom navn, e-mail, telefon, adresse og oplysninger om, hvilke varer du har købt.

Det Halve Kongerige behandler oplysninger om dig med det formål at kunne facilitere en bred palette af løsninger til gavn for dig som kunde, da Det Halve Kongerige løbende ønsker at kunne levere den bedste service, administration eller rådgivning, som er relevant for dig.

Det retlige grundlag for at behandle oplysningerne er interesseafvejningsreglen art. 6 (1) (f). De legitime interesser vi forfølger er vores interesse i at kunne yde den bedste service for dig som kunde. Såfremt servicen leveres ved hjælp af en ekstern samarbejdspartner, så deler vi dine oplysninger med samarbejdspartneren.

Anden relevant service kan være services som Det Halve Kongerige stiller til rådighed i samarbejde med eksterne samarbejdspartnere. Det kan være en leverandør af digitale løsninger, så som sociale medier, plug-ins der forbedrer brugeroplevelsen på webshoppen eller hjælper med udsendelse af nyhedsbreve.

Oplysningerne opbevares så længe det er påkrævet ift. bogføringsloven, hvilket vil sige i indeværende regnskabsår plus 5 år.

I forbindelse med markedsføring, herunder nyhedsbreve og SoMe

For at Det Halve Kongerige kan målrette vores kommunikation bedst mulig til dig, anvender vi dine personoplysninger til markedsføring. Det betyder, at Det Halve Kongerige behandler oplysninger om dig med det formål at kunne levere nyhedsbreve og andet markedsførignsmateriele til dig, ex. påmindelser hvis du har forladt en kurv. 
For at kunne levere denne ydelse behandler vi udelukkende almindelige personoplysninger herunder oplysninger om navn, e-mail, telefon og fødselsdato, hvis den er oplyst.

Det retlige grundlag for at behandle oplysningerne er interesseafvejningsreglen art. 6 (1) (f). De legitime interesser vi forfølger er vores markedsføringsinteresse og vores interesse i at målrette det materiale vi udsender. I de tilfælde, hvor servicen leveres ved hjælp af en ekstern samarbejdspartner, deler vi dine oplysninger med partneren. Det kan f.eks. være vores digitale samarbejdspartner, der tilbyder nyhedsbrevs udsendelse.

Det Halve Kongerige sender dog kun direkte markedsføring til dig via e-mail, hvis du har givet samtykke til det efter reglerne i Markedsføringsloven.

Det Halve Kongerige anvender markedsføring med et kommercielt sigte. Det retlige grundlag for at behandle oplysningerne er interesseafvejningsreglen art. 6 (1) (f). De legitime interesser vi forfølger er at holde dig opdateret på områder, hvor vi kan give dig den bedst mulige hjælp.

Såfremt du har tilmeldt dig et eller flere af vores nyhedsbreve, gemmer vi dine oplysninger så længe du ønsker at modtage materiale fra os og i to år derefter. Vi opbevarer faktura-data i regnskabsåret plus 5 år som fastsat ved bogføringsloven.

Når du har en relation med Det Halve Kongerige, som ikke er nævnt ovenfor

Det Halve Kongerige kan også være i dialog med dig, selvom du ikke er har handlet på webshoppen. Har Det Halve Kongerige alligevel kontakt med dig, behandler vi personoplysninger oplysninger om dig med det formål at yde den bedst mulige service og/eller varetage Det Halve Kongerige’s kerneopgave i relation til salg og markedsføring.

Til det formål behandler Det Halve Kongerige kun almindelige personoplysninger om dig, såsom oplysninger om navn, e-mail, telefon og størrelse.

Det retlige grundlag for at behandle oplysningerne er interesseafvejningsreglen art. 6 (1) (f). De legitime interesser vi forfølger er at tilbyde dig den bedst mulige service, som er væsentlig i din relation til Det Halve Kongerige.

Det Halve Kongerige gemmer dine oplysninger, så længe der er en aktiv relation mellem dig og Det Halve Kongerige. Når du ikke længere har en aktiv relation med Det Halve Kongerige, anonymiserer vi dine oplysninger efter en karensperiode på 1 år. De anonymiserede oplysninger bruges til statistik i op til 6 år, hvorefter de slettes. Derudover opbevarer Det Halve Kongerige oplysningerne i overensstemmelse med lovgivningen, fx Forældelsesloven og Bogføringsloven.

 

Profilering

Det Halve Kongerige bruger også dine oplysninger til at udvikle og forbedre Det Halve Kongerige’s services samt udbrede kendskabet til dem. Ud fra dine oplysninger vurderer vi også, hvilke andre services, der kunne være relevante for dig, samt hvilke services, der generelt efterspørges. Endelig kan vi personalisere henvendelser til dig, f.eks. nyhedsbreve eller websider, for at gøre dem så relevante som muligt for dig. Personaliseringen kan ske automatiseret. Det betyder, at Det Halve Kongerige kan bruge det, der kaldes ’profilering’ og ’automatiske afgørelser’.

Du kan til enhver tid gøre indsigelse mod, at Det Halve Kongerige bruger dine personlige oplysninger til profilering. Det gør du ved at kontakte Det Halve Kongerige på rie@dethalvekongerige.dk

 

Modtagere

Vi behandler oplysningerne fortroligt og videregiver generelt ikke oplysningerne til tredjeparter. Det Halve Kongerige deler dog dine oplysninger med Det Halve Kongerige´s samarbejdspartnere for at sikre den bedst mulige service, fx vores CMS system. Oplysningerne kan overlades til eksterne leverandører, herunder databehandlere, som bistår Det Halve Kongerige med drift af virksomheden.

Derudover videregiver Det Halve Kongerige dine oplysninger i de specifikke sammenhænge og til de kategorier af modtagere, der er beskrevet ovenfor.

Det Halve Kongerige har kontor i Danmark.

 

Dine rettigheder

Som person har du følgende rettigheder efter Databeskyttelsesforordningen:

  1. Retten til at anmode om indsigt, berigtigelse eller sletning af dine personoplysninger
  2. Retten til at modsætte dig behandlingen af dine personoplysninger og få behandlingen af dine personoplysninger begrænset
  3. En ubetinget ret til at modsætte dig behandling af dine personoplysninger til brug for direkte markedsføring
  4. Retten til at modtage de personoplysninger, som du selv har afgivet, i en struktureret, almindelig anvendt og maskinlæsbart format (dataportabilitet)
  5. Er behandlingen af dine personoplysninger baseret på et samtykke har du ret til at tilbagetrække dit samtykke til enhver tid. Tilbagekaldelsen vil ikke påvirke lovligheden af behandlingen, der er foretaget inden du tilbagetrak dit samtykke. Dette kan du gøre ved at kontakte Det Halve Kongerige på riedethalvekongerige.dk
  6. Du har ret til at indgive en klage til Datatilsynet, hvis du er utilfreds med den måde, Det Halve Kongerige behandler dine oplysninger på. Du finder Datatilsynets kontaktoplysninger på www.datatilsynet.dk

Er du i tvivl om hvordan du gør brug af dine rettigheder, så kan du kontakte Det Halve Kongerige på riedethalvekongerige.dk eller på telefon +45 2341 6990

I nogen tilfælde er det ikke muligt gøre brug af dine rettigheder fordi der enten er betingelser for eller begrænsninger på disse. Fx kan retten til dataportabilitet være udfordret i det konkrete tilfælde – dog afhænger det altid af de konkrete omstændigheder i forbindelse med behandlingsaktiviteterne.

Ændringer i privatlivspolitikken

Det Halve Kongerige forbeholder sig retten til at ændre i denne privatlivspolitik på baggrund af væsentlige ændringer i lovgivningen, nye tekniske løsninger, nye eller forbedrede funktioner eller for at forbedre hjemmesiden.

Sidst opdateret 13. juli 2021

 

Cookie politik

Cookies på dethalvekongerige.dk

Vi opfordrer dig til at acceptere de cookies, vores websites anvender, da de hjælper os til at forbedre brugeroplevelsen for dig og mange andre.

 

Hvad er en cookie?

En cookie er en lille fil, som websites kan lægge ned på din computers harddisk, smartphone eller andet elektroniske udstyr. På den måde kan websitet f.eks. genkende dit elektroniske udstyr fra gang til gang. 

Cookies kan både være permanente og midlertidige. Midlertidige cookies slettes automatisk, når du lukker browseren, hvorimod permanente cookies bliver lagret på dit udstyr og slettes efter en given periode.

Til nogle funktioner (f.eks. login og indkøbskurv) på et website vil cookies være en nødvendighed, og derfor anvendes cookies af næsten alle websites. Derudover vil cookies kunne blive brugt af tredjeparter. 

 

Hvor længe opbevares cookies?

Det er varierende, hvor længe cookies opbevares på dit udstyr. Tiden regnes fra den seneste gang, du var inde på hjemmesiden. Efter udløb vil cookies automatisk blive slettet. Du kan se en fuldendt liste under detaljer i vores cookie-samtykke.

 

Hjemmesidens brug af cookies

Cookies er nødvendige for at få hjemmesiden til at fungere og hjælper os med at få overblik over dit besøg på hjemmesiden, så vi løbende kan optimere og målrette hjemmesiden til dine behov og interesser. Cookies husker f.eks., hvad du har lagt i en indkøbskurv og om du tidligere har besøgt siden. Vi bruger også cookies til at målrette vores annoncering over for dig. Helt overordnet anvendes cookies således som del af vores service til at vise indhold, der er så relevant som muligt for dig.

Når du bruger hjemmesiden og accepterer cookies, der enten er ’funktionelle’, ’statistiske’ eller ’marketing’, giver du samtykke til, at Det Halve Kongerige eller tredjepart må behandle oplysninger om dig. Du kan til enhver tid ændre eller trække dit samtykke tilbage.

Ønsker du at ændre dit samtykke? Så klik her.

 

Cookies og behandling af persondata

Hjemmesiden bruger cookies, som kan medføre behandling af persondata, og vi anbefaler derfor, at du også læser Det Halve Kongerige´s Persondatapolitik (teksten ovenfor), der beskriver, hvordan Det Halve Kongerige behandler og beskytter persondata og hvilke rettigheder du har, når vi behandler oplysninger om

 

Sådan sletter og blokerer du cookies

Hvis du ønsker det, kan du med indstillinger i din browser slette og blokere alle cookies. Du skal dog være opmærksom på, at mange funktioner på websites (både Det Halve Kongerige´s websites og andre sites) er afhængige af cookies og dermed ikke kan anvendes, hvis du blokerer cookies.

F.eks. vil du ikke kunne anvende login, indberetning, Min Konto, mv. på vores site, hvis cookies er blokeret.

 

Læs mere om cookies

Se cookiebekendtgørelsen fra Erhvervsstyrelsen.

Sidst opdateret 13. juli 2021

 

Har du spørgsmål?