Undarmaa

Undarmaa er historien om en pige, der stammer fra en gammel nomadeslægt i Mongoliet. Med lækkert cashmere, yak og kameluld har hun formået at strikke fortid og fremtid sammen. Her blev Undarmaa skabt som en forbindelse mellem Mongoliet og Danmark. Det Halve Kongerige er stolte over at være en af de få forhandlere af disse smukke og unikke kvalitetsprodukter i Danmark.

Undarmaa blev stiftet i 2006 og er baseret på Mongolske og naturlige råvarer som cahsmere. Undarmaa fremstiller smukke og kvalitetsrige beklædningsgenstande, der søger at formidle det smukke ved det mongolske nomadeliv; en indre ro og stressfrie omgivelser. Du kan se vores udvalg af produkter fra Undarmaa nedenfor.

Læs mere Læs mindre

2 varer

pr. side

Det bedste fra begge verdener

Undarmaa er skabt af pigen Undra, der som lille pige hørte talrige historier og fortællinger om nomadelivet i Mongoliet. Med kærlighed for traditioner og timevis på græssletter og mellem nomadetelte, opstod en kærlighed for hårdt arbejde og det simple liv, hvor man må være selvforsørgende med få midler.

Spørger man Undra, bygger cahsmere bro mellem to kulturer og derved også mellem Danmark og Mongoliet. For hende drejer det sig ikke kun om at levere et kvalitetsprodukt fra de vilde og øde stepper i Mongoliet, eller om sweatre, tørklæder, smukke plaider og varme sokker. For hende drejer det sig om at sikre kvaliteten og stoppe forringelsen af den cashmere, der alt for ofte bliver blandet op med uld af ringere standard.

I pagt med naturen

Nomaderne fra Mongoliet lever i pagt med naturen. Deres evner for opdræt og pasning af dyr giver dem rig mulighed for at producere cashmere, yak og kameluld i bedste kvalitet. Det er også disse nomader, der opretholder traditioner og sikrer landets kontante produktion af cashmere. Udover at være et naturligt og bæredygtigt materiale, har cashmere et hav af gode egenskaber.

Cashmere stammer fra en speciel gedeart, og den fremstilles af den bløde underuld, som holder gederne varme i bjergene under vinterkulden. Til foråret fælder gederne naturligt deres uld, men denne kan også klippes og børstes. Cashmere er en lækker og blød uld, der effektivt hjælper dig med at holde varmen, samtidig med at den er åndbar og varmeregulerende.

Yakulden er en mindre kendt uld, der fortjener at være almen kendt. Der findes ca. 700.000 yakokser i Mongoliet, og det er en ren vidunderuld. Udover at give god varme, er den både slidstærk, åndbar og allergivenlig. Det er en blød uld, der er op til 10-15 procent varmere end fåreuld!

Har du et spørgsmål? Så kontakt os!

Hos Det Halve Kongerige svarer vi gerne på alle de spørgsmål, du måtte have. Du kan nemt kontakte os over mail og telefon, og du finder vores kontaktinformation nederst til venstre på hjemmesiden. Vi bestræber os på at besvare alle henvendelser indenfor 24 timer.

Det Halve Kongerige byder på mange forskellige miljøbevidste brands, herunder Sophie Digard, Kazuri Scandinavia og Haflinger.